QuantERA II

על המסלול

QuantERA II היא תכנית משנה לתוכנית המסגרת האירופית שמטרתה לקדם ולממן פרויקטים רב-לאומיים של מחקר משותף (מאגד) בנושאי קוונטום. התכנית מעניקה הזדמנות ליצירת שיתופי פעולה עסקיים ומחקריים עם גופים שונים באירופה ופותחת שער להשתלבות אסטרטגית במסגרות המחקר, הפיתוח והחדשנות של אירופה. QuantERA II מביאה להשפעה מתמשכת ומאפשרת לגופי המחקר בישראל (אקדמיה ותעשייה) לייבא ידע ומידע מאירופה. בתכנית שותפים 35 גופי מימון מ- 28 מדינות, בתקציב כולל של 40 מליון יורו.

לפרסום הקול הקורא באתר QuantERA

מטרת המסלול

QuantERA II מציעה שני קולות קוראים בנושאים הבאים:

  1. Quantum Phenomena and Resources (QPR)
  2. Applied Quantum Science (AQS)

למי מיועד המסלול?

תאגידים תעשייתיים ישראליים וקבוצות מחקר אקדמיות מטעם מוסדות מחקר (אוניברסיטאיים, או שאינם אוניברסיטאיים) העוסקים במו”פ בתחומי קוונטום.

משתתפים מהמדינות הבאות רשאים להשתתף בקול הקורא: 
אוסטריה, בלגיה, בולגריה, קרואטיה, צ’כיה, דנמרק, אסטוניה, פינלנד, צרפת, גרמניה, הונגריה, אירלנד, ישראל, איטליה, לטביה, ליטא, לוקסמבורג, מלטה, נורבגיה, פולין, פורטוגל, רומניה, סלובקיה, סלובניה, ספרד, שבדיה, שוויץ, טורקיה.

שיתוף של מגישים ממדינות אלו (widening countries): בולגריה, קרואטיה, צ’כיה, אסטוניה, הונגריה, לטביה, ליטא, לוקסמבורג, מלטה, פולין, פורטוגל, רומניה, סלובקיה, סלובניה וטורקיה, יכול להגדיל את סיכויי הזכייה.

מה מקבלים?

הגשת ההצעה תעשה במאגד בינלאומי (בהתאם לדרישות הקול הקורא), וכל שותף במאגד ימומן על ידי ארגון המימון הרלוונטי למדינתו.
עבור השותפים הישראלים החברים במאגד, גובה ושיעור המימון תלויים במסלול ההטבה הנבחר, מבין המסלולים הפתוחים להגשה.

בכפוף לנוהל ליישום הסכמים בינלאומיים הקשורים בתכנית המסגרת האירופית.

מדוע כדאי?

  • תמיכה שהיא תו איכות בארץ ובעולם: תמיכת האיחוד האירופי, ניתנת רק לאחר הערכה מקצועית מקיפה של הפרויקט, ובכך מהווה תו איכות לחברות בתעשייה ומקלה עליהן לגייס משקיעים ולשווק את מוצריהן בארץ ובעולם. תו איכות זה עשוי לסייע בהצעת ערך לשותפים אסטרטגיים בחו”ל, יצירת בסיס לשיתוף פעולה ארוך טווח ופריצה לשווקים זרים.
  • פריצה לשוק האירופי: שיתוף פעולה אירופי יכול לעזור לחברה ישראלית לצמוח דרך גיוס שותפים מקומיים, התאמה לרגולציה אירופית, ויצירת יתרון שיווקי, כלכלי או עסקי.
  • מינוף החברה ע”י גישה למשאבים בינלאומיים: שיתוף פעולה במו”פ בינלאומי עם חברות, סטרט-אפים, מכוני מחקר ואקדמיה מאפשר גישה לידע וטכנולוגיה וגישה לתשתיות פיתוח או בדיקה אשר לא קיימות בישראל, ובכך מעמיק באופן משמעותי את איכות תהליכי המו”פ ומקרב את היציאה לשוק.
  • אפשרות לקבלת מימון עבור ייבוא ידע

תנאי המסלול

  1. עמידה בתנאי הקול הקורא
  • הגשה במאגד בינלאומי, בו שותפים לפחות שלושה ארגונים (שלוש ישויות משפטיות) המבוססים בלפחות שלוש מדינות שונות המשתתפות בקול הקורא.
  • שותפים ממדינות שאינן משתתפות בקול הקורא יכולים להיות חלק ממאגד במידה והם יכולים לממן את השתתפותם.
  • מוביל המאגד (הקואורדינטור) חייב להיות ממדינה המשתתפת בקול הקורא.
  • בדיקה טכנית של ההצעה באירופה.
  1. עמידה בתנאי הסף של מסלול ההטבה הנבחר וקבלת אישור זכאות ע”י רשות החדשנות.

כל האמור בעמוד זה, לרבות לעניין הגשת הבקשות, בחינתן, ההחלטה בדבר אישור או דחיה של בקשות, מתן הטבות והחובות והזכויות של מקבל הטבה, כגון בקשר לידע וקניין רוחני, דיווח ותשלום תמלוגים, יהיו בהתאם לאמור בהוראות חוק החדשנות, מסלול ההטבה הרלוונטי והכללים והנהלים שנקבעו מכוחם (לרבות אלו המופיעים באזור נהלי המסלול).

קריטריונים להערכת בקשה

ישנם 3 קריטריוני הערכה טכניים אירופאים לכלל הפרויקט:

  • מצוינות מדעית וטכנולוגית – Excellence
  • תרומת תוצאות הפרויקט להשגת היעדים המוגדרים בקול הקורא – Impact
  • איכות ויעילות תכנית העבודה – Implementation

כדי להיות מאושר למימון ע”י רשות החדשנות יש לעמוד בתנאי הסף של המסלול הנבחר (וכמובן להיבחר למימון ע”י תוכנית QuantERA II)
לכלל הקריטריונים להערכה יש לקרוא בעיון את פרסום הקול הקורא.

רשות החדשנות תקבע את גובה ושיעור המענק למשתתף ישראלי בהצעה שנבחרה למימון ע”י מינהלת QuantERA II  עפ”י הקריטריונים להערכת בקשה על ידי רשות החדשנות.

איך מגישים בקשה?

ראשית, הכנסו לאתר QuantERA וקראו בעיון את פרסום הקול הקורא.

ההגשה היא דו שלבית:
שלב ראשון:
יש להגיש עד ה-13 במאי 2021 בשעה 18:00 שעון ישראל.

שלב שני (רלוונטי רק עבור מאגד שבקשתו אושרה בשלב הראשון):

  • יש להגיש עד ה-15 בספטמבר 2021 בשעה 18:00 שעון ישראל הגשת הצעה מלאה למינהלת QuantERA באופן מקוון דרך מערכת ההגשה
  • בנוסף, עד ה-30 בספטמבר 2021 בשעה 12:00 שעון ישראל על השותפים הישראלים השותפים במאגד להגיש בקשה באזור האישי באתר רשות החדשנות בהתאם לאופן הגשת הבקשה במסלול הנבחר:

חברות:

אקדמיה:

*יש לצרף לבקשה באתר רשות החדשנות עותק של ההצעה שהוגשה למינהלת QuantERA

יצירת קשר

  • למען ליווי ותמיכה בתהליך ניתן לפנות למנהלת תחום טכנולוגיות עתידיות באיסרד, המינהלת הישראלית למו”פ האירופי, רשות החדשנות, צליל ריבק בדוא”ל [email protected] או בטלפון 03-5118182.
  • לשאלות כלליות, שאלות על אופן הגשה הבקשה באזור האישי, ניתן ליצור קשר עם מערך הלקוחות בדוא”ל: [email protected] או בטלפון 03-7157900 בימים א’-ה’ בשעות 9:00-17:00.
מוכנים להגיש בקשה? התחברות לאיזור האישי והגשת בקשה