עולים ותושבים חוזרים
גבהים
עמותה שהוקמה לפני כ-14 שנה במטרה לסייע לעולים חדשים אקדמאים למצות את הפוטנציאל המקצועי שלהם ולפתח קריירה שהולמת את הכישורים שלהם.
על התכנית: תכנית TECH HEIGHTS מתמקדת בעולים חדשים מהנדסי תוכנה וכוללת: איתור מועמדים פוטנציאליים, ראיונות אישיים, הדרכה והתאמה לשוק העבודה בישראל, מנטורינג, וחיבור לאקו-סיסטם בתחום היי טק המקומי. התכנית אורכת בממוצע 4 חודשים ומתבססת על הרחבת התכנית הקיימת שרצה כבר 3 שנים.
קהל יעד: עולים חדשים אקדמאים או עולים יזמים.
לאתר התכנית לחצו כאן
איש קשר: יוני ניימן: 055-6651979 | [email protected]
איניטק שירותי תוכנה
איניטק הוא בית תוכנה ישראלי חדשני שמתמחה בפיתוח תוכנה לסטארט-אפים, עסקים וארגונים.
על התכנית: הקמת מסגרת הכשרה מקצועית הנותנת לעולים חדשים ותושבים חוזרים בעלי נסיון עבודה קודם בתחום פיתוח תוכנה כלים עיונים מעשיים להשתלבות בשוק ההייטק בישראל. התוכנית תכלול מיון של מעומדים, הכשרה עיונית, הכשרה מעשית, סטאז’, השמה/OJT בחברות הייטק בישראל.
קהל יעד: עולים חדשים, בעלי השכלה ונסיון של שלוש שנים לפחות בתחום פיתוח תוכנה הרוצים להשתלב בתעשיית ההייטק הישראלית.
לאתר התכנית לחצו כאן
איש קשר: ישי טנצר: 972-73-7969275+ | [email protected]
הכשרות טכנולוגיות מתקדמות לקהל הרחב
ספארק חדשנות
תכנית Practicum100 היא תכנית הכשרה של חברת ספארק שהוקמה בשנת 2018. ההכשרה מיועדת לבוגרי אוניברסיטאות ומכללות (לתואר ראשון, שני ושלישי) בהיקף רחב. התוכנית מהווה ״גשר״ בין האקדמיה לתעשיית ההייטק ומציעה שורה של הכשרות וכלים מעשיים שנועדו להגדיל את סיכוייהם של בוגרי אוניברסיטאות ומכללות להשתלב בהצלחה בתעשייה בתפקידי מו״פ משמעותיים, באמצעות שני סוגי הכשרות – מדע הנתונים ופיתוח תוכנה.
התוכנית המוצגת שמה דגש על שילוב קהלי יעד מגוונים, בדגש על יוצאי פריפריה, בוגרי מכללות ונשים, לצד שילוב של בני מיעוטים ועולים חדשים. לקידום וניהול התוכנית שותפות חברת Yandex, התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות בישראל וחברת ספארק.
כמו כן, התוכנית מתבססת על מודל הכשרה מבוסס-הצלחה המאפשר לסטודנטים להצטרף לתוכנית ללא עלות מראש ולשלם בעבור הלימודים אך ורק לאחר שהשתלבו בהצלחה בתעשייה בשכר גבוה.
DSP-IP
החברה הוקמה ביולי 2019 בהובלתו של יוסי כהן, יזם ומרצה בעל ניסיון רב ב-Deep learning. החברה מתמקדת בהדרכות לקבוצות קטנות, ע”ב שילוב של תכנים מקוריים וקורסים מקצועיים יישומיים.
תכנית הכשרה כוללת ביצוע פרויקטים בשיתוף חברות מהתעשייה, לבוגרי אוניברסיטה וג’וניורים בעלי ידע אלגוריתמי עשיר בלמידה עמוקה. התוכנית נועדה לגשר על הפער בין ידע תאורטי לצרכי התעשייה ע”י עבודה על פרויקטי תעשייה ולימוד קורסים מעשיים.
על התכנית: ללמד מהנדסים בעלי ידע בלמידה עמוקה כלי פיתוח ופלטפורמות פיתוח בשימוש התעשייה כולל הכשרות של חברת NVIDIA ופרוייקט בתעשייה
קהל יעד: מהנדסים בעלי רקע קודם ב-Deep learning המעוניינים ללמוד את הכלים הנמצאים בשימוש בתעשייה ולהתנסות בפרוייקט מעשי אמיתי
לאתר התכנית לחצו כאן
איש קשר: יוסי כהן: 0545313092 | [email protected]
אוכלוסיות בתת ייצוג בתעשיית ההייטק
Woman2Woman – עמותת בוגרי 8200
העמותה הוקמה בשנת 1989, וחברים בה כ-18,000 בוגרות ובוגרי היחידה. העמותה מובילה פעילויות רבות לקידום יזמות טכנולוגית, קידום אוכלוסיות מיעוטים ונשים בעולמות הטכנולוגיים וקידום חינוך טכנולוגי בפריפריה.
על התכנית: תכנית Woman2Woman פועלת תחת עמותת בוגרי 8200 כ-5 שנים, במטרה לקדם נשים ולהגדיל את מספר ואחוז הנשים בתפקידי פיתוח בהייטק הישראלי.
השבת נשים מצוינות להייטק לאורך זמן על ידי הקניית מיומנויות בינאישיות, ליווי והכוונה, שינוי תפיסה בקרב חברות וארגוני הייטק בנוגע למעורבתן ואחריותן לקידום וגיוס נשים.
קהל יעד: התכנית מיועדת לנשים בעלות ניסיון ו/או השכלה במקצועות טכנולוגיים אשר אינן עוסקות כיום במו”פ בתעשייה עתירת הידע ומעוניינות להיכנס/לחזור לתפקידים אלו.
לאתר התכנית לחצו כאן
איש קשר: מיכל קרימולובסקי חוניו: 0545962353 | [email protected]
SFI
Social finance Israel הינה חברה לתועלת הציבור אשר הוקמה בשנת 2013 במטרה לקדם הזרמת הון לפתרון בעיות חברתיות בישראל דרך שימוש בכלי מימון חדשניים. SFI, הפועלת כבית ההשקעות החברתי הראשון בישראל, מפתחת את סקטור השקעות האימפקט בארץ, שצפוי להועיל לכלל אזרחי המדינה. התכנית הינה שת”פ בין SFI אשר אחראית לגיוס מימון משלים באמצעות אג”ח חברתי, עמותת תפוח אשר תפעיל את התוכנית וחברת ההייטק מלנוקס אשר שותפה בהליך ההכשרה וההשמה.
על התכנית: הכשרה והשמה של בני ובנות העדה הדרוזית במקצועות הייטק מיטביים ושיפור מצבם הכלכלי של המשתתפים על ידי השמה והתמדה במשרות בפריון גבוה.
קהל יעד: בני ובנות העדה הדרוזית, בעלי השכלה אקדמאית (הנדסאי / תואר ראשון) במקצועות הייטק ו/או מתמטיקה, יתרון למועמדים ללא נסיון תעסוקתי במשרות טכנולוגיות בהייטק, מעל גיל 20
אתר התכנית: יפורסם בהמשך.
איש קשר: יאיר מץ: 054-5870100 | [email protected]
קלריטיון
החברה הוקמה בשנת 2016, והיא עוסקת בהכשרות, יעוץ והשמה בתעשיית ההייטק בישראל.
התכנית, מציעה ליווי במודל של חונכות ומתמקדת בבעלי רקע טכני המתקשים להשתלב בשוק הייטק או נפלטו ממנו. התוכנית פונה לבני החברה הערבית, פריפריה גיאוגרפית וחברתית לרבות חרדים ובני 40 ומעלה הנדרשים לשדרג את היכולות שלהם על-מנת לחזור לשוק העבודה. כמו כן, התוכנית כוללת 4 מחזורים בשנה למשך כשנתיים וכל מחזור כולל כ-25 משתתפים. ההשתתפות הינה פרטנית ואורכת בין חודש ל-4 חודשים.
עמית לדרך
עמותה הקיימת כ-7 שנים, המסייעת בקידום תעסוקתי ליוצאי “חוות השומר”. העמותה חברה ל-STARTLINE, מיזם חדש שהוקם ברבעון השני של 2020, הפועל להכנסת צעירים בסיכון להייטק.
על התכנית: Startline הינה תוכנית לשילוב צעירים וצעירות מרקע של היעדר תמיכה ומשאבים בתעשיית ההייטק.
התוכנית כוללת: מכינה למבחני הכניסה (חודש), הכשרה טכנולוגית במסלול Full Stack (שלושה חודשים), פרויקט בחברת הייטק (חודשיים), ליווי אישי של מנטור בכיר בתעשייה (שנה), השמה בעבודה. במהלך חודשי הקורס הסטודנטים זכאים להבטחת הכנסה.
קהל יעד: קהל היעד: צעירים חסרי עורף משפחתי ו/או מרקע סוציו אקונומי נמוך המופנים על ידי גורמי טיפול ורווחה, חסרי השכלה אקדמית, בעלי תואר או הכשרה מקצועית עם הכנסה נמוכה, חיילים בודדים (משוחררים) ו/או שהיו זכאי ת״ש, צעירים שהיו בכפרי נוער או פנימיות, צעירים המגיעים מהפריפריה הגיאו-חברתית, אוכלוסיות בתת יצוג בתעשיית ההייטק
לאתר התכנית לחצו כאן
איש קשר: ענבר ארבל 0505445300 | [email protected]
חברה חרדית
Fine ALGs
התכנית שהוגשה ע”י שמואל פיין, הינה תכנית להכשרה והשמה של בנות סמינר לתפקידי פיתוח אלוגריתמים לטובת מיצוי פוטנציאל אישי, שילוב מיטבי בתעשייה והשתכרות ברמה גבוהה. התכנית הינה תכנית הכשרה מקוונת המשולבת במסלול לימודי התוכנה של הסמינר “החדש” של בית יעקב בירושלים ומנוהלת ע”י שמואל פיין מומחה למו”פ אלגוריתמי בשת”פ עם מומחים נוספים בתחום עיבוד אות והבינה המלאכותית. התוכנית נמשכת שנה וחצי, ומיועדת לתפקידי תכנות אלגוריתמי (עיבוד תמונה, אות, וידאו) ופיתוח Embedded.
על התכנית: הכשרה והשמה של בנות סמינר לתפקידי פיתוח אלוגריתמי לטובת מיצוי פוטנציאל אישי, שילוב מיטבי בתעשייה והשתכרות ברמה גבוהה.
קהל יעד: תלמידות הסמינר החדש בירושלים , אשר נבחרו ע”י צוות הסמינר בשיתוף החברה על סמך ציונים ובחינות קודמות.
אתר התכנית: https://codalleh.org/
איש קשר: מיכאל ניזובסקי 058-7848192 [email protected]
קמא-טק
קמא-טק הוקמה בשנת 2013 ע”י יזמים חרדים בשיתוף פעולה עם תעשיית ההייטק כדי לחבר את המגזר החרדי לתחום ולאפשר קידום חרדים בהייטק הישראלי. למעלה מ-50 חברות הייטק הגדולות בישראל פועלות יחד עם קמא טק למען קידום נשים וגברים מהקהילה החרדית במיטב התפקידים בחברות המובילות.
על התכנית: “אולטרה קוד” הינה תכנית “הכשרה מכוונת השמה” למגזר החרדי שנבנתה להכשרת תלמידות סמינר חרדיות תוך כדי שנות הלימוד בסמינר, על מנת לאפשר להן לקבל הכשרה איכותית בתחילת דרכן. מטרת התוכנית היא לאפשר לבוגרות הסמינרים החרדיים, להתחרות על משרות ב-Hi-End של עולם ה-Hi-Tech ולהגיע למשרות מפתח ולהשתכר בדרגות שכר גבוהות. לצורך כך יש לסייע לתלמידות להשלים פערים בידע ובכישורים ביחס לדרישות הקבלה של החברות הרב לאומיות. מיקוד התוכנית הוא השמה איכותית בחברות הרב לאומיות, המבוססת על לימוד תכנים אקדמיים ודרישות של תעשיית ההייטק הישראלית, באמצעות קואליציה רחבה של מעסיקים ובשיתוף עם IATI (מיקרוסופט, אפל, אמאזון, פייסבוק גוגל, ווסטרן דיגיטל, מובילאיי ועוד).
קהל יעד: 100% מפעילות התכנית מיועדת לנשים ותלמידות מהמגזר החרדי. בתכנית משתתפות נשים חרדיות מכל רחבי הארץ מצפון ועד דרום כולל אזורי פריפריה כדוגמת אופקים וצפת. מכל החצרות, הקהילות, העדות והזרמים של המגזר החרדי.
אתר התכנית: https://www.kamatech.org.il
איש קשר: שירה אקשטיין: 0525456697 | [email protected]
מפתחים
החברה הוקמה לפני כ-3 שנים. החברה הוקמה כחברת הכשרה והשמה למגזר החרדי בתחום ההייטק ולה שיטת לימוד ייחודית בשם Spoken המיועדת במיוחד לקהל החרדי.
על התכנית: הכשרת גברים חרדים ללא השכלה אקדמאית או תיכונית לתפקידי מו”פ. התוכנית מציעה הכשרה עיונית אקדמית לצד הכשרה טכנולוגית מעשית המותאמת לקהל היעד. עד כה בוצעו כ-3 מחזורים בתוכנית ובוגריה שולבו בחברות מובילות בתעשייה כגון SimilarWeb ,Mobileye ועוד.
קהל יעד: גברים חרדים המעוניינים לפתח קריירה משמעותית בתחום ההייטק.
לאתר התכנית לחצו כאן
איש קשר: עמוס מרום, מנכ”ל: 0549222047 | [email protected]
המרכז האקדמי לב
מוסד להשכלה גבוהה המשלב לימודים אקדמיים יישומיים עם לימודי תורה, במתכונת ישיבה גבוהה לגברים ומדרשה לנשים.
המרכז האקדמי לב (מכון לב), המונה כיום כ-4800 סטודנטים וסטודנטיות, מתוכם כ-2,000 מגיעים מהציבור החרדי. במרכז האקדמי לב יש תארים בהנדסה (תוכנה, אלקטרו-אופטיקה, אלקטרוניקה, תעשייה וניהול, פיזיקה יישומית, מערכות תקשורת) מדעי המחשב, מנהל עסקים, חשבונאות וסיעוד. בנוסף, 20% מכלל הסטודנטיות למדעי המחשב כיום בישראל לומדות במרכז האקדמי לב. הייעוד של המרכז האקדמי לב הוא להצמיח אנשי מקצוע מוכשרים ובעלי ידע רב, שיהיו פורצי דרך וחדשניים, שימלאו תפקידים מרכזיים ומובילים בתחומים הדינמיים של ההיי-טק והמדעים בישראל. המרכז האקדמי לב גם נותן מענה לצרכים הסוציו-אקונומיים של ישראל, ומחויב לחיזוק התשתית הכלכלית של ירושלים בפרט. כחלק מגישה זו, המרכז האקדמי לב מעצים מגזרים מגוונים של החברה – נשים, חרדים וישראלים ממוצא אתיופי – ומאפשר להם להפוך לחלק יסודי ויצרני של כח העבודה של המדינה וליזמים מובילים. למרכז האקדמי לב יש רקורד של מצוינות במחקר ופיתוח בתחומי ההנדסה, מדעי החיים והבריאות ותעשיות ביטחוניות.
על התכנית: תכנית הכשרה ברמה הגבוהה ביותר לסטודנטים ובוגרים מצטיינים מהנדסת תוכנה ומדעי המחשב מהקהילות הדתיות וחרדיות, גברים ונשים, העתידים לעבוד בתחום הסייבר בתפקידים בכירים כחוקרים ומפתחים ולסייע למדינת ישראל לעמוד ביעדים הלאומיים שלה.
קהל יעד: תכנית סייבר עילית מגשרת על הפער בין הצורך המשמעותי הקיים בשוק לאנשי מקצוע המתמחים בתחום הסייבר, לבין מהנדסים חרדיים ודתיים מצטיינים, נשים וגברים, שעד כה לא הייתה להם נגישות לתחום. התכנית פתוחה לסטודנטים וסטודנטיות מצטיינים שמסיימים את התואר ממחלקות הנדסת תוכנה או מדעי המחשב, כולם דתיים או חרדים, שעוברים את כל שלבי הסינון.ם
אתר התכנית יפורסם בהמשך.
איש קשר: אורלי גוטמן: 054-594-6811 | [email protected]
פריפריה
בינת תקשורת מחשבים
חברת בינת תקשורת מחשבים הוקמה בשנת 1975 והנה חלק מקבוצת רד בינת. החברה מציעה פתרונות לתחומים שונים כגון: שירותי ענן, טלפוניה, אבטחת מידע וסייבר, ניהול רשתות וידאו ארגוני, פתרונות דאטה סנטר ופתרונות ניידות.
במסגרת המסלול זכו שתי בקשות של החברה כאשר הכשרה אחת מתוכננת להתקיים בעיר אופקים והשנייה בפארק בר-לב שבצפון הארץ.
התכנית משלבת מספר שלבים: מכינה הכוללת קורסים במתמטיקה, אנגלית ויסודות המחשב, קורסי הכשרה לתפקידי פיתוח, תעסוקה בתעשייה בליווי מנטור מהתוכנית ואפשרות לפרק אקדמי בו ניתן להשלים תואר במדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה לתלמידים מצטיינים. כמו כן, לבוגרי ההכשרה תינתן האופציה להתמחות ביזמות והקמת סטרטאפ