על הארוע
סדרת המפגשים הדיגיטליים, חדשנות ושו”ת, מתקיימת מדי חודש ומאפשרת לכם לפגוש אותנו באופן דיגיטלי, לשיח פתוח ולשאול אותנו את כל מה שמעניין אתכם: לאיזה מסלול הפרויקט שלי מתאים? מהן האפשרויות לעזרה רגולטורית בתחום שלי? לבקש הסברים והבהרות לגבי אופן הגשת הבקשות לתמיכה ואפשרויות המימון שלי ועוד. זוהי הזדמנות להעלות כל נושא רלוונטי ולקבל סיוע מותאם.
במפגש הקרוב יחכו נציגי חטיבות רשות החדשנות; חטיבת הזנק (וכן נציגי תכניות ההון האנושי), צמיחה וייצור מתקדם, תשתיות חדשנות, בין-לאומית ולמתלבטים יעמוד מערך שירות הלקוחות שלנו למידע כללי והכוונה. שימו לב! פתחנו שני חדרים חדשים בו יחכו לכם/ן נציגים ממחלקת קניין רוחני ומאגף המיסים של רשות החדשנות.
לדוברי השפה הערבית: תחכה לכם נציגה דוברת ערבית בחדר וירטואלי ייעודי עם מידע על מגוון מסלולי רשות החדשנות. لناطقي اللغة العربية: سيكون في انتظاركم موظفة تتحدث اللغة العربية في غرفة مخصصة مع معلومات حول مختلف مسارات سلطة الابتكار
חטיבת הזנק מובילה מספר מסלולי תמיכה ליזמים ולסטרטאפים בתחילת הדרך כגון: מסלול תנופה– עבור יזמים/ות בראשית דרכם/ן המעוניינים/ות לגבש ולקדם רעיון טכנולוגי חדשני באמצעות מענק לשלב המחקר והפיתוח הראשוני ליצירת הוכחת היתכנות ראשונית. מסלול חממות טכנולוגיות – עבור יזמים/ות, חוקרים/ות וסטרטאפים צעירים בעלי רעיון טכנולוגי פורץ דרך בשלב התחלתי של מחקר ופיתוח, בעזרת חממה טכנולוגית, שתפקידה להשקיע בחברות הון ראשוני ולספק מסגרת תומכת בדמות תמיכה טכנולוגית ועסקית מלאה ותמיכה מנהלתית. מסלול מעבדות לחדשנות טכנולוגית – עבור יזמים/ות וסטרטאפים הזקוקים לתשתיות מו”פ ולמומחיות טכנולוגית ייחודיים, של תאגידים מובילים בתחומם, לצורך הוכחת היתכנות של רעיון טכנולוגי. מסלול סיד היברידי: עבור יזמים/ות וסטרטאפים צעירים בסיכון גבוה שמגייסים השקעת סיד. המסלול מיועד ליזמים/ות וסטרטאפים אשר יש להם מזכר הבנות עם משקיע הון סיכון מנוסה בהשקעות בסיכון גבוה. הון אנושי: עבור גופי הכשרה, עמותות, אקדמיה, יזמים/ות המעוניינים לקדם הכשרות, הסבות, השמות, אפסקילינג, ריסקילינג, פלטפורמות דיגיטליות והכשרות בתחומים טכנולוגיים חדשניים.
חטיבת צמיחה וייצור מתקדם עם שני מסלולים עיקריים לחברות ההייטק: מסלול קרן המו”פ – המשקיעה בחברות הזנק, חברות בשלבי צמיחה וחברות בוגרות ומסלול שת”פ עם גורמי ממשל (“קרן הפיילוטים”)- המיועד לפרויקטים וטכנולוגיות בשלות המוכנות להרצה. מסלול זה מתבצע בשיתוף פעולה עם גורמי ממשל ומאפשר לחברות ליהנות ממודל מימון אטרקטיבי ובמידת הצורך, גם מליווי רגולטורי. אפשר למצוא בחטיבה גם את מסלולי ההשקעה בעולמות ייצור מתקדם המחזקת את התעשייה היצרנית וכושר התחרות שלה ע”י פיתוח ויישום תהליכי מו”פ וטכנולוגיות חדשניות באמצעות מסלול מופ”ת, מסלול מעבר מפיתוח לייצור ומכינה למו”פ.
חטיבה בין-לאומית מציעה שיתופי פעולה עם חברות, תאגידים, גופים ציבוריים ומוסדות מחקר מובילים ברחבי העולם ע”י מענקי מצ’ינג, כלי סיוע בחדירת פיתוחים טכנולוגיים לשווקים בין-לאומיים בכל העולם ותכניות מענקים של האיחוד האירופי למחקר ופיתוח (איסרד).
חטיבת תשתיות חדשנות הפונה ליזמים, חברות ומוסדות מחקר המעוניינים להקים או לחזק תשתיות מו”פ או לבצע מחקר ולשתף פעולה עם חוקרים אחרים. החטיבה תומכת בפיתוח, שדרוג והנגשת תשתיות מו”פ, פיתוח ידע יישומי, העברת ידע מהאקדמיה לתעשייה, שיתופי פעולה במחקר טכנולוגי ופיתוחים ביטחוניים ואזרחיים וכל זאת, דרך מגוון מענקי תמיכה למחקר יישומי ופלטפורמות לשיתופי פעולה בין מספר גופים.
מחלקת קניין רוחני אחראית על כללי הבעלות בידע המפותח בתמיכתנו החלים על כל מסלולי ההטבה. כללים אלו רלוונטיים להסדרי הבעלות בידע המקדמי הנדרש לצורך ביצוע התכנית המבוקשת ולבעלות בתוצרי הפיתוח. המחלקה גם אחראית על אישורים מיוחדים של וועדת המחקר בנושא ידע וייצור הכוללת אישורים במקרים של העברת ייצור, העברת ידע לאחר בארץ או בחו”ל ואקזיטים.
אגף מיסים מוביל מספר נושאים בתחום: מיסים– האישורים מאפשרים לחברות לקבל הטבות מס משמעותיות מאוד בשלבים רבים במהלך פעילותה העסקית של החברה, משלב ההשקעה (חוק האנג’לים) ובהמשך אישורים לצורך הכרה בהוצאות מו”פ, הטבות מס כמפעל טכנולוגי מועדף, אישור מקדמי הנוגע לאופן ייחוס הכנסותיה של חברה, אישור חברה כזכאית לחוק עידוד בגין מתן שירותי מו”פ לתושב חוץ ועוד. גיוסי הון מהציבור– חברות טכנולוגיה שהן ‘עתירות הוצאות מו”פ’ לא עומדות בתנאי סף לצורך גיוס הון בבורסה לני”ע בת”א, בדיוק בשביל זה קיים מסלול לפיו חברה בעלת אישור מהרשות כ’עתירת מו”פ’ יכולה לבצע הנפקה בלי לעמוד בתנאי הסף, קיימים גם מסלולים לגיוס הון בעזרת שותפויות וכן הקלות לחברות המגייסות הון במימון המונים. מענקים והקלות מיסוי מוניציפאלי– בהתאם לאישור חברה כ’עתירת מו”פ’ היא זכאית לקבל מענקים כמו מענק מהרשות לפיתוח ירושלים והנחות בארנונה בהתאם להוראות הרשות.
עדיין לא בטוחים איזה מסלול רלוונטי אליכם? יש לכם שאלות בנוגע להתנהלות הכללית מול רשות החדשנות? רוצים לדעת קצת יותר על תהליכי הגשת בקשה? במסגרת המפגש יחכה לכם בחדר מספר 1 נציג ממערך הלקוחות של רשות החדשנות שישמח לענות על כל שאלה.
אז תעשו לכם קפה, הכינו שאלות, והצטרפו אלינו לשיחה בפורום מצומצם.
גללו מטה והרשמו למפגש ב-10/9/23.
שימו לב: במהלך הימים שלפני האירוע תקבלו למייל לינק לכניסה אליו.
*מספר המקומות מוגבל. המפגשים הדיגיטליים הינם קבוצתיים.
סדר יום
ניפגש בזום!