על הארוע
במסגרת מיזם הקוונטים הלאומי המנוהל מפורום תל”מ, רשות החדשנות ומפא”ת יממנו פיתוח טכנולוגיות מחשוב קוונטי והקמת מרכז מחשוב קוונטי יישומי למדינת ישראל בתקציב כולל של 200 מיליון ₪. מטרת המהלך הינה הקמת יכולת חישוב קוונטי לצורך קידום מו”פ טכנולוגי, הנדסי ומדעי ישראלי בתחום, בשיתוף האקדמיה והתעשייה הישראלית, על מנת לבסס יכולת ישראלית בטכנולוגיה תשתיתית עתידית ולתמוך בהתפתחות התעשייה הישראלית בתחום.
במסגרת המפגש הדיגיטלי, נציג את המהלך וחשיבותו לצד הקול הקורא וההזדמנויות עבור המציעים; נסביר על התכנית ועל יעדי המעבדה הלאומית.
ניתן לפנות אלינו עם שאלות טרם המפגש – לשם מתן הבהרות ומענה בזמן האירוע. מוזמנים לכתוב למייל [email protected]
תשובות לשאלות תפורסמנה באתר הרשות לאחר הכנס.
ההשקעה במחשב הקוונטי תנותב לשני מסלולים מקבילים ומשלימים:
פעילות רשות החדשנות – תמוקד במימוש מהיר של מרכז מחשוב קוונטי, בו תתבצע בנייה של מחשב/ים קוונטיים אוניברסליים מלאים (full stack) להרצת חישובים בצורה ישירה, עם אופציה עתידית לגישה בענן. ניתן יהיה לשלב פתרונות חישוב קוונטי ייעודי, לנושאים כמו אופטימיזציה, סימולציות, למידת מכונה או מרכיבים שונים להתמודדות עם מגבלות הגודל ורמת הרעש במחשוב קוונטי בדורות הנוכחיים. מעבדת המחשוב הקוונטי שתבנה תאפשר גישה לביצוע מחקר ופיתוח בכל שכבות החומרה והתוכנה של המחשב, עבור קהיליית המחשוב הקוונטי בתעשייה והאקדמיה הישראלית (כולל עבור חברות הנתמכות במסגרת הפעילות של מפא”ת). סך התקציב שיופנה במסגרת מאמץ מרכזי זה (בהובלת רשות החדשנות) – 75-100 מיליון ₪ למשך 3-6 שנים ( במונחי מענק 55-66% מסך זה). הרשות מצפה כי למעבדה זו תתאפשר קיימות כלכלית בתום תקופה של 6 שנים לכל היותר על בסיס מתן שירותים, תמלוגים מקניין רוחני ( במקרים בהם היא תקבל כתמורה לשירותיה), השקעות של גופים פרטיים ומזכייה במענקי מצוינות.
פעילות מפא”ת – מפא”ת תקים מרכז יכולות לאומי בנושאי מחשוב קוונטי שירכז סביבו אקו-סיסטם ישראלי שלם לבניית יכולת כחול-לבן מלאה. המרכז יעסוק בכל שכבות פיתוח המעבד הקוונטי, הכוללות את היבטי החומרה, הבקרה, האופטימיזציה, האלגוריתמיקה, ההתממשקות ועוד. זאת במטרה להגיע לפיתוח מחשב קוונטי מלא (עד כדי שלב של “מדינת סף” בתחום). המרכז יכלול פיתוח מעבד/ים קוונטיים ישראליים בתעשיות השונות, אשר עשויים להיות משולבים במעבדה לאומית שתוקם במימון רשות החדשנות. זאת, לצד פיתוחים טכנולוגים ומחקר ופיתוח ראשוני שיתבצעו באקדמיה הישראלית.
סדר יום
ניפגש בזום!